DE TRAINING & TOOLKIT VOOR EEN POSITIEVE SAMENWERKING

Maak van diversiteit

in je gemeente een succes

 • Zie jij ook dat jong en oud meer en meer de verbinding met zichzelf en de omgeving kwijt geraakt?
 • Staan jullie in je organisatie voor verschillende uitdagingen  en willen jullie in je gemeente de handen in elkaar slaan voor duurzame oplossingen?
 • Merk jij dat het moeilijker is daarin alle verschillende meningen, leeftijden, karakters, culturen,... oplossingsgericht te verbinden met elkaar?
 • En zorgt diversiteit vandaag dikwijls voor wrijvingen in plaats van oplossingen?
 • Wil jij dus ook inzetten op meer betrokkenheid, verbinding en samen aan hetzelfde zeel trekken?


Met de Kansmakers-kit en in-house-training over deze gesprekmethodiek maak je van diversiteit en inclusie een krachtig middel om succesvolle en duurzame projecten in je buurt te realiseren, verbeter je het welzijn en de communicatie én staan de neuzen in dezelfde richting

WAT GAAN WE DOEN OP DEZE TRAINING?

 • we starten met een 'ijsbreker' en dan met het kennismaken van de methodiek en een korte introductie van de wetenschappelijke basis.
 • we gaan effectief en ervaringsgericht aan de slag met een vooraf bepaalde kernvraag dwz , een concreet thema/probleem binnen jullie werking waar je graag een oplossing voor wil.
 • We doen de verschillende stappen van de methodiek en zo komen jullie letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar en tot de oplossing(en) voor het probleem en ervaren jullie de methodiek.
 • we bespreken de uitkomst en op het einde heb je een actieplan waar iedereen achter staat en zich gehoord voelt.
 • daarna kan jij met deze basis als facilitator het verder toepassen met je buurt rond andere thema's, in buurtvergaderingen, onderwijs, een-op-een gesprekken.. 
 • je krijgt toegang tot de verdieping in de online training en kan co-creëren in de online community van Kansmakers zodat je het optimaal leert toe te passen en meer en meer een participatiecultuur en betere communicatie kan integreren in jullie werking. 

VOORDELEN VOOR JULLIE

 • na het volgen van deze training kan je duidelijker en verbindend communiceren en kan je makkelijker participatie en de betrokkenheid vergroten en faciliteren in je buurt.
 • ervaar je betere samenwerking door een betere communicatie en voelt iedereen zich gehoord.
 • verbind je makkelijker het denken met het voelen en heb je breder gedragen oplossingen.
 • zijn prioriteiten vlugger helder en ga je samen van binnenuit een stap vooruit. 
 • verlies je minder tijd met bijeenkomsten omdat je effectiever, sneller en duurzamer tot een resultaat komt.
 • ervaar je diversiteit in je buurt als een voordeel.
 • heb je een tool in handen die je kan inzetten bij oneindig veel mogelijke thema’s en situaties (van praktische problemen tot welzijnsthema’s) en ervaar je de kracht van kennis en ideeën delen via de cocreatie-app


“Teamleden omschreven Kansmakers als een rustige, gestructureerde manier om tot opbouwende gesprekken te komen en heel goed om prioriteiten te bepalen. Dankzij deze methodiek zijn we snel tot een akkoord gekomen om een aantal wijzigingen door te voeren die door de hele groep gedragen werden."

Suzy Awouters, teamleader Acerta CTS na een incompanytraining in cocreatie met Riactivate

HOE ZIT DAT PRAKTISCH? 

 • live-training duurtijd =  3u
 • begeleid door mezelf of een andere Kansmakers-trainer
 • voor max. 10 deelnemers maar mogelijkheid tot 30 deelnemers (vraag info en prijzen)
 • voorzie een ruimte , met beamer en twee tafels en 10 stoelen
 • boeiende mix van theorie en praktijk
 • incl. voorgesprek (1u) en voorbereidende tool om jullie kernvraag van de Kansmakers-ervaringssessie te bepalen + 3 maanden online support en opvolging na de training.
 • inclusief 1 user voor jou met onbeperkte toegang van de app met e-learning over verbindende communicatie en over de basis van de methodiek *
 • mogelijkheid om groepen aan te maken en je eigen buurtgroep online toe te voegen om oa samen acties op te volgen.
 • toegang tot de cocreatie-community waar er ervaringen en oplossingen kunnen gedeeld worden.
 • inclusief 1 Kansmakers Work kit of een Kansmakers Kids kit (als je ook met kinderen werkt) met alle benodigdheden zoals gespreksbord, handleiding (64 pag.), 5 zandlopers, 200 kansenkaartjes, 36 themakaartjes, 100 actiefiches
 • extra Kits en users zijn bij te bestellen, vraag naar meer info en prijzen

* je kan later upgraden naar een uitgebreide online train de trainer voor meer verdieping in het begeleiden en alle extra variaties van de methode.

Vraag naar de lanceringsprijzen

WAAROM NU?

 • jij weet dat de nood aan meer verbinding in buurten groot is
 • jong en oud willen minder stress en meer welzijn en zorg
 • er is ruimte nodig voor out of the box en vernieuwing
 •  je wil niet langer dweilen met de kraan open maar meer de oorzaak aanpakken
 • je hebt een methode in handen waarbij je ieders talent en creativiteit kan betrekken in constructieve cocreatie
 • als je het nu doet win je dus tijd doordat problemen makkelijker samen opgelost worden
 • als je wacht ga je de communicatie en betrokkenheid faciliteren moeizamer zien verlopen
 • zonder verbindende communicatievaardigheden is de kans groot dat eenzaamheid en onbegrip in buurten stijgt en ze verder uit elkaar groeien

CONTACTEER ONS OVER DE Kansmakers-training en 

ga samen voor meer impact en duurzamere resultaten

Naam*
Telefoonnummer
E-mailadres*
Eventuele website
Eventuele vragen*
0 of 350

OF CONTACTEER ME

Katrien De Keyzer
Molenstraat 35
2840 Reet - België
0032 (0)475 27 39 18
Katrien@kansmakers.be


Bekijk de video gemaakt in samenwerking met VOKA en Ziddis, over oa de achtergond en inspiratie van Kansmakers (2 minuten)

OF CONTACTEER ME

Katrien De Keyzer
Molenstraat 35
2840 Reet - België
0032 (0)475 27 39 18
Katrien@kansmakers.be

“Het benoemen van kerngedachten is voor iedereen weleens moeilijk, zeker als het over je positie in de groep gaat. Als Lean coach ken ik veel visuele tools om teams te begeleiden. En toch heeft Kansmakers me verrast: het is een heel simpele werkvorm die een hoge graad van betrokkenheid weet te realiseren. De kracht schuilt in het cirkelen: een techniek die je onbewust uit je eigen denkpatronen haalt en je meer voeling geeft met de inbreng van anderen. Als groep kom je zo op een aangename manier tot de kern.” 

Kasia Kaminska, changemanagement-coach bij Betterbosses


"Ons creatieve team houdt van visuele voorstelling en vormt besluiten wanneer er een duidelijk overzicht van ieders inbreng op tafel ligt. Via Kansmakers ondervinden we hoe snel we visueel kunnen maken wat voor elk teamlid belangrijk is en hoeveel tijd we kunnen besparen door systematisch ieder van ons een gelijkwaardige inbreng te gunnen. Dankjewel, voor deze aangename kennismaking We hebben genoten van de training en zijn er meteen verder mee aan de slag gegaan.

Lies, Klokhuis Binnenhuisarchitecten


“Kansmakers is een handige tool en is een heel andere invalshoek dan gewoon brainstormen! Samen creatieve oplossingen bedenken en tot actie komen zonder in discussie te gaan. Een aanrader!”

Frank, ceo van een start-up 


“In onze school hebben meestal dezelfde mensen altijd het woord en de introvertere hoor je nauwelijks. Met Kansmakers kwam iedereen aan bod en was het heel verbindend. Je merkt een nieuwe boost in de groep.”

Tania, directrice van een middelbare school


“We deden deze methode tijdens een teambuilding rond de vraag 'Hoe kunnen we als sociale organisatie authentiek zichtbaar naar buiten komen via onze marketing? We deden dit in 4 groepen, eerst rond de valkuilen daarna rond de oplossingen. Al vlug was duidelijk wat er echt speelde en moest aangepakt worden. Dan kwamen de effectieve oplossingen die heel helder en aanvullend waren. Het was fijn om te doen.”

Tom, teamleider van een sociale organisatie 


“We hebben veel methodieken in onze mediatheek. Met Kansmakers voelen we in ons team dat we echt snel naar de kern gaan en dus ook tijd besparen door geen oeverloos gepraat. Voor mij is Kansmakers een methodiek van de toekomst. Cocreatie en participatie worden steeds belangrijker. Onze studenten en docenten zullen het graag ontdekken.”

Karoline, dienst mediatheken Arteveldehogeschool  

Kansmakers is aan't groeien en weldra komt er een aparte nieuwe website en extra aanbod. Schrijf je in en we houden je als eerste op de hoogte.

Over de auteur 

Katrien De Keyzer (48) is fiere mama van Aukje (21) en Fleur (18) en getrouwd met Werner. Ze is grafisch vormgever, trainer en communicatiecoach. Als jongere was ze heel actief in haar buurt als hoofdleidster van KLJ en zetelde ze in de parochieraad. Ze werkte al vanaf het ontstaan geregeld in co-workingplekken, gaf trainingen aan vrouwen om hun intuïtie te ontwikkelen en te leren van elkaar in gezamelijke thema's en problemenen. Ook organiseerde ze in haar dorp creatieve workshops voor kinderen om zichzelf te kunnen zijn wat in de oprichting van Krachtkits resulteerde met tools voor kinderen. Maar ook in haar voormalig communicatiebedrijf De Kleuren van de Keyzer stimuleerde ze coaches en ondernemers authentiek te zijn en om hun branding van binnenuit te laten komen en in co-creatie.  

Zelf ging ze door een stevige burn-out met oa chronische hyperventilatie na een conflict en breuk in samenwerkingen. Ze besefte dat ze moeilijk haar grenzen kon aangeven en zichzelf was kwijt geraakt in het zorgen voor anderen en angst voor afwijzing. Door verbindende communicatie-vaardigheden te ontwikkelen kan ze nu makkelijker in verbinding met zichzelf blijven in verbinding met anderen en ervaart ze positieve samenwerkingen en gaat ze nu echt voor haar eigen product en zaak Kansmakers.

Ze ontwikkelde deze methode als spin-off van de burgerparticipatie- methode Kandoe die bij de beslissingen rond Oosterweel en Ringland succesvol werd ingezet door de voormalige UAB, nu De Wereldburger Academie.

Meer lezen

>