VIND MET KANSMAKERS SAMEN EEN OPLOSSING VOOR ELKE UITDAGING

Het gespreksspel voor meer
rust en flow thuis en op school

Problemen oplossen is zelden een koud kunstje. Als ouder, leerkracht of opvoeder moet je de boel draaiende houden, knopen doorhakken en iedereen gemotiveerd krijgen om mee te werken. Tijdsdruk, gewoonte en stress doen ons al snel grijpen naar oude, vertrouwde ‘oplossingen’ die zelden door iedereen gedragen worden. Met Kansmakers betrek je het hele gezin, de hele klas- of leefgroep of een groep leerkrachten of ouders op een evenwichtige manier bij het bedenken van een actieplan om eender welk probleem in het samenleven aan te pakken. 


VOOR WIE?

 • Iedereen van 7 tot 100 jaar kan het samen spelen. Thuis, in je organisatie, praktijk, vriendengroep, lagere of middelbare school, ...
 • Min. met 2 tot max. 10 deelnemers per spelbord. Je kan meerdere spelborden verkrijgen en met grotere groepen tegelijk spelen.

WELKE PROBLEMEN LOS JE OP?

 • Er zijn 32 themakaartjes met vragen waar je rond kan spelen.
 • Maar je kan ook zelf vragen kiezen naargelang wat er speelt.
 • Voorbeeldvragen: Hoe maken we de ochtendrush rustiger? Wat kunnen we doen als daguitstap? Hoe kunnen we beter met elkaar communiceren? Hoe kunnen we pesten voorkomen? Enzovoort.
 • Door samen het spel te spelen, kom je tot een oplossing en een actieplan waar iedereen aan kan en wil deelnemen. 
 • Maar ook kan je eerst ruimte geven aan welke moeilijkheden of problemen er leven via het spel om dan daarna nog eens te spelen voor de oplossingen.
 • Het wordt vooral met collectieve thema's gespeeld maar je kan ook anderen betrekken via het spel in een individueel thema zodat je een nieuwe kijk, oplossingen en steun krijgt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

 • Iedereen krijgt evenveel tijd en ruimte om zijn mening te delen.
 • De spelvorm stimuleert creativiteit en out of the box ideeën
 • Door te co-creëren kunnen jong en oud van elkaars inzichten leren.
 • De uiteindelijke oplossing (het actieplan) kan door iedereen naar zijn of haar vermogen en talenten worden uitgevoerd.
 • Oude patronen worden verbroken en vervangen door verbindende vormen van communiceren en probleemoplossend denken.
 • Het creatieve potentieel van je gezin / klas / leefgroep groeit.
 • Kinderen leren samen beslissingen nemen en merken dat hun stem telt. Zo kunnen ze vertrouwen opbouwen voor later.
 • Je leert ook om hulp vragen en niet alles zelf te dragen en op te lossen als verantwoordelijke.
 • Het overstijgt polarisering en iedereen leert om niet in discussie te gaan en toch samen tot oplossingen te komen.
 • Je geeft aandacht aan wat er leeft en niet goed loopt in een groep of gezin zodat zaken zich niet ophopen. Maar je kan er dan ook iets aan doen en nieuwe kansen en oplossingen creëren via het spel.

  Er is ook een editie om te gebruiken op het werk of organisatie. Voor alle info en bestellen, klik hier.

HAAL KANSMAKERS IN HUIS

DE COMMUNICATIEKIT VOOR JONG EN OUD

NIET-TEVREDEN-GELD-TERUG-GARANTIE: je hebt een week de tijd om het te testen en kan het dan onbeschadigd terugzenden mocht je niet tevreden zijn. Krachtkits betaalt dan de prijs van het spel terug.

 • Kleurrijke doos met alle materiaal, 25 x 32 cm
 • Spelbord (95 x 95 cm) is een bedrukt tafelzeil. Lekker handig, je kan het zelfs tijdens het eten spelen en er gerust op morsen :-)
 • Boekje (21 x 21 cm) met spelregels en tips, 16 pagina's
 • 32 themakaartjes waar je rond kan oplossingen zoeken. Over thema's/problemen die thuis en in de school veel voorkomen. Maar je kan ook zelf themavragen kiezen of als spelend bepalen.
 • 200 ideeënkaartjes die je zelf kan invullen
 • 50 actiefiches waar je de oplossing makkelijk kan omvormen tot een plan. 
 • Wil je er als eerste mee aan de slag? Je kan nu een aan voorverkoopprijs bestellen en als early adopter het als eerste eind april thuis ontvangen. 

Draag bij aan de solidaire economie: Per verkocht exemplaar gaat 10% naar mijn project dat Kansmakers gratis geeft aan organisaties die met kansarme gezinnen werkt.


HAAL KANSMAKERS IN JE HUIS OF IN JE KLAS

DE COMMUNICATIEKIT 
VOOR JONG EN OUD

 • Kleurrijke doos met alle materiaal, 25 x 32 cm
 • Spelbord (95 x 95 cm) is een bedrukt tafelzeil. Lekker handig, je kan het zelfs tijdens het eten spelen en er gerust op morsen :-)
 • Boekje (21 x 21 cm) met spelregels en tips, 20 pagina's
 • 32 themakaartjes waar je rond kan oplossingen zoeken. Over thema's/problemen die thuis en in de school veel voorkomen. Maar je kan ook zelf themavragen kiezen of als spelend bepalen.
 • 200 ideeënkaartjes die je zelf kan invullen
 • 50 actiefiches waar je de oplossing makkelijk kan omvormen tot een plan. 
 • Wil je er als eerste mee aan de slag? Je kan er nu een in voorverkoop bestellen. Je kan als early adopter genieten van deze vroegboekprijs en je krijgt het eind april thuis geleverd.

NIET-TEVREDEN-GELD-TERUG-GARANTIE: je hebt een week de tijd om het te testen en kan het dan onbeschadigd terugzenden mocht je niet tevreden zijn. Krachtkits betaalt dan de prijs van het spel terug.

Draag bij aan de solidaire economie: Per verkocht exemplaar gaat 10% naar mijn project dat Kansmakers gratis geeft aan organisaties die met kansarme gezinnen werkt.

“Ik vond het een fantastisch spel om dingen bespreekbaar te maken en door kaartjes te kiezen of het op kaartjes te schrijven geeft ook iedereen zijn bijdrage/idee/oplossing. Iedereen wordt gehoord en niet enkel de mondigere of assertieve types! Het spelbord was eenvoudig zodat de aandacht niet afgeleid wordt van de kaartjes: top! Superleuk spel! We zijn weer dichter naar elkaar gegroeid! Thanks”

Liesbeth, mama van 4 kinderen en juf


“Kansmakers maakt een echte kans voor mij! Praten en samen oplossingen bedenken zonder in discussie te gaan.
Top! Proficiat met dit spel!”

Annick, mama van 2 kinderen 


"Als ouder en leerkracht merk ik dat het soms veel verantwoordelijk dragen is om alles georganiseerd te krijgen. Ik greep soms vlug naar oplossingen die ik al jaren deed maar niet altijd goed werkte met de kinderen. Nu we het Kansmakers-spel samen spelen - zowel thuis als in de klas - merk ik hoe iedereen zich betrokken voelt en echt bereid is om te veranderen, in actie te gaan en samen te werken. Dat is zo'n fijn gevoel. Ik ben blij dat ik dit spel heb leren kennen."

Leraar Wim, 2de middelbaar


"Ik heb het spel gespeeld met een groepje vriendinnen, allemaal mama's zoals ik. We hebben een gezellige avond gehad waar we echt veel geleerd hebben van de verschillende invalshoeken en ideeën en voelde hoe de oplossingen als van zelf naar voren kwamen via het spel. Je betrekt ook je gevoel erbij en er ontstaat ook veel verbinding. Met het actieplan zijn we ook thuis aan de slag kunnen gaan." 

Maaike, mama van 3 kinderen

“Dit spel werkt langer door dan enkel op het moment zelf. Het nodigt uit om opnieuw te spelen. Kansmakers is echt quality time om als gezin samen door te brengen.”

Liesbet, mama van 2 kinderen


“Vooral voor onze jongste zoon was dit bijzonder. Hij heeft de neiging om zich neer te leggen bij iets om anderen gelukkig te maken. Nu participeert hij echt en durft zijn mening delen. Ook onze oudste zoon was blij dat zijn ideeën werden gehoord en uitgevoerd.”

Tom, papa van 3 kinderen 


“We kozen bewust een positief, makkelijk thema om het spel een eerste keer te spelen zodat ze nadien - met een moeilijker thema of probleem - ook bereid waren. Nu komen ze zelf enthousiast vragen om het spel nog een keer te spelen, ze vinden het leuk en komen zelf thema’s voorstellen. We zien de positieve verandering in de klas met de gedragen oplossingen die samen zijn ontstaan.”

Juf Marijke, 5de leerjaar


"We deden al gezinsvergaderingen dus we zijn overleg al wel gewoon maar dit spel is daar een handig tool in. De structuur en vorm maken het makkelijker. Je leert om niet per se jouw idee door te drukken maar de beste oplossing(en) komen al doende als kansmakers naar voren."

Jan, papa van 2 kinderen

KOM HET SPEL GRATIS EN LIVE ONTDEKKEN! 

En volg een van de workshops door Katrien De Keyzer

- Info en inhoud van het spel + speel er Kansmakers  

- Ontdek de kracht van participatie, diversiteit en co-creatie voor jouw gezin of klas.

- Vind samen out-of-the box oplossingen en inzichten op jouw probleem of thema met kinderen thuis, in je coachingpraktijk of in je klas. En deel ook jouw unieke bijdrage bij de andere thema's.

Volg dan een van de live-trainingen door Katrien De Keyzer

- Info en inhoud van het spel + speel er Kansmakers  

- Ontdek de kracht van participatie en co-creatie 

- Vind out-of-the box antwoorden op problemen en thema's met kinderen thuis, in je coachingpraktijk of in je klas.

- Vrijblijvende mogelijkheid tot het bestellen van de speldoos.

VRIJDAG 10 april  

(gaat waarschijnlijk niet door omwille van Corona)

van 10u tot 13u bij Nobbs, Mechelsesteenweg 30, 2640 Mortsel, België

gratis - inclusief workshop, koffie, thee, water en versnaperingen

Dit is ook een try-out van alle spelmateriaal voor het definitief in grote oplage wordt gedrukt. We maken dus ook ruimte voor jouw feedback. 


ZATERDAG 25 APRIL   

van 13u30 tot 16u30 tot 22u bij Jump Movement BV, Klokgebouw 178,
Eindhoven, Nederland

gratis - inclusief workshop, koffie, thee, water en versnaperingenKANSMAKERS KOMT NAAR JOU TOE!
MAAK NIEUWE KANSEN VOOR MEER FLOW IN HET SAMENLEVEN

Organiseer zelf een gezellige en gratis workshop*! 

Breng minstens 6 en max. 30 mensen samen, bv ouderraad, groep mama's, lerarengroep, bibliotheekactiviteit, enz..

- Ik kom op afgesproken dag en tijd, 1u30 een workshop geven,
met info en inhoud van het spel + we spelen er Kansmakers

- Ontdek de kracht van kinderparticipatie, diversiteit en co-creatie voor jouw gezin of klas. 

- Vind samen out-of-the box oplossingen en inzichten op jouw of jullie probleem of thema in het samenleven, thuis of in de klas. En ervaar ook verbinding en de voldoening van jouw unieke bijdrage.


* voorwaarden:

Enkel vervoersonkosten te betalen. (0,35 euro/km)

max. 80 km in een straal van Antwerpen.

Jij organiseert locatie en deelnemers en zorgt voor tafels en stoelen.


met ​KANSMAKERS samen naar ...

 • meer verbindende communicatie
 • meer rust in je gezin of klas
 • meer samenwerking
 • meer voordeel van de diversiteit
 • meer durven je eigen stem laten horen
 • meer out of the box ideeën
 • meer participatie
 • meer zin om echt in actie te gaan
 • meer leren van elkaar
 • meer qualitytime

Meer over andere 
krachtkits-
methodes?

Ontdek de

krachtspiegel

Meer over andere 
krachtkits-methodes?

Ontdek de krachtspiegel

Ontdek de krachtspiegel

Over de auteur

Katrien De Keyzer (46) is grafisch vormgever, illustrator en communicatiecoach. Ze werkte al van het begin van de opkomst geregeld in co-workingplekkken, gaf vrouwenworkshops waar leren van elkaars ideeën en verhalen de inzet was, gaf creatieve workshops voor kinderen om zichzelf te kunnen zijn. Maar ook in haar communicatiebedrijf stimuleerde ze ondernemers authentiek te zijn en om oplossingen van binnenuit te laten komen en in co-creatie. Om zo te leren van elkaar in gezamelijke thema's en problemen.

Ze is geinspireerd door het cirkelgegeven van intuItie en gelijkwaardig delen maar ook door daadkracht, structuur en actie. In dit speelse communicatiespel vullen deze elkaar mooi aan. Ze ontwikkelde deze methode als spin-off van de burgerparticipatie- methode Kandoe die bij de beslissingen rond Oosterweel en Ringland succesvol werd ingezet.


Meer lezen

Over de auteur

Katrien De Keyzer (46) is grafisch vormgever, illustrator en communicatiecoach. Ze werkte al van het begin van de opkomst geregeld in co-workingplekkken, gaf vrouwenworkshops waar leren van elkaars ideeën en verhalen de inzet was, gaf creatieve workshops voor kinderen om zichzelf te kunnen zijn. Maar ook in haar communicatiebedrijf stimuleerde ze ondernemers authentiek te zijn en om oplossingen van binnenuit te laten komen en in co-creatie. Om zo te leren van elkaar in gezamelijke thema's en problemen.

Ze is geinspireerd door het vrouwelijke cirkelgegeven van gelijkwaardig delen maar ook door structuur en actie. In dit communicatiespel vullen deze elkaar mooi aan. Ze ontwikkelde deze methode als spin-off van de burgerparticipatie- methode Kandoe die bij de beslissingen rond Oosterweel en Ringland succesvol werd ingezet.


Meer lezen


>