Let’s jump! Tool om beter te communiceren - krachtkits

Let’s jump! Tool om beter te communiceren

Ken je dat ook dat je het gevoel hebt naast elkaar te communiceren en je als ouder maar ook als kind niet gehoord voelt. Door de drukte van de dag doe je verder maar je merkt dat er dingen onuitgesproken blijven. Of je weet eigenlijk niet wat er in het hoofd van je kind omgaat?

Wil je daar op een fijne manier een oplossing voor?  Las dan af en toe een jump-moment in, thuis of in de klas. Het hoeft niet veel tijd te kosten en iedereen voelt zich weer gehoord en gezien en de verbinding stroomt. 

Over deze methode Jump, bedacht door Ineke Hurkmans, ben ik dus al lang heel enthousiast. Ik pas het al zelf 8 jaar toe. Ik heb vele mensen, jong en oud, mooie inzichten zien ontdekken. Ik zal het later zeker nog eens meer uitdiepen maar alvast: Wat is Jump?

• Op een speelse manier te weten komen hoe kinderen zich echt voelen, dat doe je met de Jump Movement methode. 

• Via deze stimulerende gesprekstechniek spring je dieper in elkaars gedachten. 

• Aan de hand van een helder 7-stappenplan ga je op een verbindende manier communiceren, waardoor iedereen zich gehoord en gezien kan voelen en gemotiveerd wordt om te participeren. 

• Zo ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten, erkenning, zachtheid en groei. 

• Belangrijk is dat iedereen van binnenuit in beweging komt omdat ze er klaar voor zijn, en niet omdat het van buitenaf wordt opgelegd. 

• Zowel thuis als in een klas- of leefgroep is de Jump breed toepasbaar, bijvoorbeeld voor het oplossen van een conflict of het bereiken van een positief doel (meer harmonie, meer rust, meer openheid).

• Je kan het met twee doen of met max. zes per groep. Het hoeft ook niet lang te duren. Met twee ben je op 20 minuutjes rond en weer dichter bij jezelf en elkaar.

• LET WEL! Pas je taal aan het niveau van de kinderen maar je mag echt wel delen hoe het me jou gaat. Kinderen vinden dat fijn want ze voelen het dikwijls toch ook al spreek je het niet uit.

Probeer het eens en laat gerust weten wat je ervan vindt.

Download de gratis app Jump movement via de App Store of google play. En surf naar www.jumpmovement.com voor meer info!

>