Tomorrowland voor kinderen - krachtkits

Tomorrowland voor kinderen

Ik heb net een weekendje Tomorrowland achter de rug. Toch van op afstand want ik woon 50 m van de camping en op gehoorafstand van de opzwepende bassen van het hoofdpodium. Het dorp kleurt internationaal en het brengt veel animo. Het tweede weekend ga ik er zelf feesten. En wat heeft dit met kinderen te maken? 

Toen ik er een tiental jaar geleden voor het eerst kwam voelde ik al een positieve vibe, van love, peace and happiness. Iets waar velen naar op zoek zijn. Een festival heeft altijd dat feestgevoel. Maar uniek hier is dat er mensen uit bijna alle landen van de wereld vredevol samenkomen en dat wakkert bewust of onbewust op een diepere laag het gevoel aan dat er harmonie kan zijn in de wereld. En dat raakte mijn hart toen en nu nog steeds.

Ik denk dat elk kind dat geboren wordt dit van binnen wil, en met ouder worden echt beseft hoe absurd het is dat er zoveel oorlog en geweld is. De wereld is er op 10 jaar niet zachter op geworden en iedereen heeft een andere manier om daar mee om te gaan. Van wegkijken, aanvaarden tot zelf ertegen vechten of vooral door te blijven dromen.

Daarom voeden we onze kinderen ook met sprookjes en spreken we hun verbeeldingskracht aan met veel positieve verhalen. En daarom verlangen volwassenen ook naar zo'n 'Efteling-gevoel' op onze maat zoals Tomorrowland. Slogans zoals 'Welcome home' spreken je aan op dat thuiskomen bij jezelf en in een sprookjesachtige wereld.

Het verschil tussen binnen en buiten
Maar de realiteit is dat het vooral veel uiterlijke vertoon is en ook veel drugs of overdreven veel alchohol wordt gebruikt. Dat ze artificiële middelen nodig hebben om een geluksgevoel te hebben. Dit weekend viel er een drugsdode en de schaamte om uit te komen dat je drugs gebruikt, is de laatste 5 jaar enorm gedaald volgens onderzoek van de VRT. Het wordt het nieuwe normaal.

Wij zijn de wereld van morgen dus het begint bij ons. Naar mijn aanvoelen krijg je die stretch-beweging met middelen van buitenaf als mensen van binnen niet mee zijn en ze verlangen naar een bepaald eenheidsgevoel dat ze zelf niet ervaren in hun eigen leven en lijf.

Ik geloof dat als we onze kinderen de tools geven om van binnenuit naar dat eenheidsgevoel te gaan, heel verbonden met zichzelf en hun essentie en we hen leren goed omgaan met emoties, gedachten en verbindende communicatie, ze zo'n festival diepgaander en zonder roesmiddelen gaan kunnen beleven. Zo wordt het zo binnen, zo buiten.

Love today
Binnenkort onthul ik iets nieuws waar we elkaar daarin kunnen inspireren. Mijn steentje dat ik bijdraag aan het innerlijk welzijn van kinderen zodat dit zich gaat vertalen in meer uiterlijke welzijn. En ze later met veel plezier samen een Tomorrowland creëren in het dagelijkse leven en niet twee weekends op een jaar.

Zelf heb ik ook zin om te gaan feesten, ook al is door mijn hooggevoeligheid dit ook een uitdaging. Op tijd prikkels ontladen is dan een must. Ik merk dat ik door mijn transformatie van de laatste jaren nu meer die eenheid in mezelf voel en ze ook intenser buiten me kan ervaren met vooral vreugde en plezier.

De slogan van Tomorrowland is 
Live today, love tomorrow en Unite forever

Laten we vandaag ook al starten met veel zelfliefde zodat meer kinderen en volwassenen zich goed in hun vel voelen en we samen - zonder naïef te zijn -  een mooiere wereld creëren in onze dagdagelijkse realiteit en we vanuit onze verschillen met elkaar kunnen verbinden.


Meer info over de tools op www.krachtkits.be.

>